Via fotografie wil de Beweging nagaan hoe mensen met een laag inkomen kijken naar de wereld en de maatschappij. Dit levert unieke foto’s op met elk een straf verhaal en zo ziet de kijker de maatschappij door de ogen van iemand anders.
De extra meerwaarde van de deelname aan het fotoproject is dat mensen info aan elkaar uitwisselen waar ze in hun dagelijkse strijd tegen armoede mee geconfronteerd worden. Vaak hebben de leden ook allerhande vragen. Bijvoorbeeld: waar kan ik terecht voor huiswerkbegeleiding voor mijn kind? Waar kan ik kwaliteitsvolle tweedehands meubelen kopen? Op deze vragen wordt op een spontane manier ingegaan tijdens de werkmomenten.
Het project omvatte elke maand een fotoworkshop gedurende een jaar. Elke workshop bevatte een thema die de deelnemers zelf aanbrachten: mijn wijk, mijn vakantie,… Alle deelnemers kregen een wegwerpcamera waarmee zij aan de slag gingen binnen hun leefwereld. De foto’s werden in groep geanalyseerd en bediscussieerd. Dit om te inspireren, elkaar te leren kennen alsook grenzen te verleggen.
Filmmaakster Lisa Tahon, fotografe Griet Inghelbrecht en vrijwilliger BMLIK O Lien Libin ondersteunden dit werk- en leerproces mee.